"USB stick format"





Μαζί με το κινητό και τα κλειδιά του και ποιος δεν κουβαλάει σήμερα και ένα USB Flash ή το κοινώς  γνωστό Flashακι!
Ένα μικρό πραγματάκι το οποίο μας έχει σώσει όλους άπειρες φορές που χρειαστήκαμε την αποθήκευση κάποιου αρχείου ή την μεταφορά του σε ένα άλλο πρόσωπο. Αγαπήθηκε τόσο πολύ που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σακιδίου μας.
Μία μέρα λοιπόν, ενώ ήθελα να αποθηκεύσω κάποια αρχεία, το pc μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν ήταν εφικτή η αποθήκευση τους γιατί στο  USB Flash δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος. Ξεκίνησα να διαγράφω τα αρχεία που δεν χρειαζόμουν πλέον, μέχρι που έφτασα σε ένα φάκελο ο οποίος δεν διαγραφόταν παρόλο  που επέμενα στην εντολή της διαγραφής.
Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε και έτσι, δυσπιστώντας για το αν θα υπάρχει λύση γιατί αρχικά πίστευα πως πρόκειται για κάποιο προσωρινό κόλλημα, έτρεξα σε αναζήτηση στο Google. Και όντως υπήρξε λύση! Η λύση της «Διαμόρφωσης», με λίγα λόγια format στο USB Flash.

https://technewsingreek.blogspot.gr/2013/10/o-usb-flash_26.html?m=1

Βήματα:
  1. Έχοντας συνδεδεμένο το USB Flash, πηγαίνουμε στον φάκελο “ο υπολογιστής μου”.
  2. Πατάμε πάνω στο εικονίδιο του δεξί κλικ, και στη συνέχεια την εντολή “Διαμόρφωση”.
  3. Τέλος, εφόσον έχουμε σιγουρευτεί πως έχουμε αποθηκεύσει αρχικά κάπου αλλού τα αρχεία που μας είναι χρήσιμα διότι μετά το τέλος της διαδικασίας το USB Flash θα είναι εντελώς άδειο, επιλέγουμε την εντολή “Εκκίνηση” για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Απλό!
Και όμως άγνωστο παρότι χρόνια το  χρησιμοποιώ. Αντί για το Google  θα μπορούσα να ρωτήσω ίσως κάποιον γνωστό μου που χρησιμοποιεί και εκείνος χρόνια  Flashακι!

Σχόλια